vrijdag 5 maart 2010

Slim Ontwerp


Salon en kuip in voorschip voor mooi uitzicht en effectieve indeling van de ruimte.
  • Salon als ramen en dak helemaal gesloten zijn.
  • Op warme dagen schaduw van het dak.
  • Volledig open kuip als ook het dak opengeschoven is.
  • In het voorjaar en najaar achter de ramen met open dak is ook erg lekker.
In verband met de stuurstand voorin het schip is goed zicht naar achteren gegarandeerd met de gang met glazen schuifdeuren en een camera systeem.Aan stuurboord is het 'docking station' voor de mobiele stuurstand. Met het stuurwiel en touchscreen van de stuurstand wordt het hele schip bediend en middels een camera systeem in de gaten gehouden.


Naast een overstekend dak van de salon blijft de accommodatie koeler door lamellen te laten zakken. Dit zijn logische oplossingen om minder koelcapaciteit te hoeven installeren. Naast een prettiger klimaat en lager energieverbruik is het ook stiller aan boord.
Het hele dak is beschikbaar voor zonnepanelen.De achtersteven klapt open tot zwem platform. Hierin is eventueel een lift met loopplank verwerkt. In de schuifdeur van de accommodatie zit een waterkerende drempel die naar beneden klapt voor een rolstoel. Zie ook de deur in de verschansing en een handige trap om op het dak te komen.


Een optie is een bijboot op het dak met een kraan. Een lage doorvaarthoogte is mogelijk als de kraan de bijboot achter het schip laat hangen.


Met telescopische spudpalen ligt de Villo muurvast aangemeerd zonder lijnen. Ook ankeren op ondiep water is mogelijk met een druk op de knop die de spudpalen laat zakken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed bedacht, die spudpalen! Handig, compact, simpel, en gedegen afmeren. Schrander!